Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@03:26:04 GMT

لزوم مقابله با تحریم‌های سایبری در شبکه ملی اطلاعات

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۸۶۲۷۲

لزوم مقابله با تحریم‌های سایبری در شبکه ملی اطلاعات

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: باید امکان حفاظت از بیگ دیتاهای (big data) تولید شده در کشور را داشته باشیم و روز به روز ظرفیت‌های حفاظت از اطلاعات‌مان بیشتر شود.

به گزارش حوزه دفاعی و امنیتی خبرگزاری آنا، سردار سرتیپ غلامرضا جلالی در چهارمین روز از هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حوزه ارتباطات و سایبری یکی از مهمترین حوزههاست که به شدت در حال توسعه است تا جایی که این حوزه بقیه فضاها را هم در خود ادغام کرده و حوزه‌های ترکیبی بوجود آورده است که ماهیت آن‌ها با گذشته فرق دارد مانند ماهیت پول که در گذشته اسکناس بود و حالا به پول دیجیتال تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: در حال حاضر سرمایه‌های فیزیکی کشور تبدیل به دارایی‌های سایبری یا فیزیکی- سایبری شده است. وقتی همه‌چیز سایبری می‌شود امکانات این فضا به کمک حوزه فیزیکی می‌آید و قابلیت‌های محاسبه،ارتباط، پردازش، مکان‌نمایی را به آن می‌دهد. قابلیت‌هایی که فرصت تلقی می‌شود.

جلالی با اشاره به گستره اینترنت اشیاء توضیح داد: شاهد روزهایی هستیم که ادغام‌شدن فضای سایبری در سایر حوزه‌ها بر روی آن‌ها تأثیر می‌گذارد، مانند اینترنت اشیاء که همه ابزار را به فضای سایبری متصل می‌کند.

وی ادامه داد: در قلمرو سرزمینی باید لایه‌بندی امنیتی ایجاد کرد تا اگر خواستیم دفاع سایبری بنا کنیم بدانیم کجا باید اطلاعات زیرساخت‌های حیاتی مانند برق و انرژی هسته‌ای قرار داده شود، طبیعتاً باید روی شبکه ملی اطلاعات بنا شوند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور توضیح داد: اینترنت اشیاء در حوزه‌های نظامی نوع جدیدی از ارتش و نیروهای مسلح در فضای سایبری شکل می‌دهد که در نتیجه این فضا ما را به الزامات جدیدی می‌رساند که باید برای آن فکری شود. در حوزه سلامت و درمان قابلیت‌های جدیدی با اینترنت اشیاء تولید شده است. روند دیگری که در حال اتفاق است هوشمندسازی زیرساخت‌ها است در واقع اینترنت اشیا و هوشمندسازی قابلیت‌های فراوانی مثل ارتباط، انتقال و تحلیل دارد اما همه این قابلیت‌ها به جایی وصل می‌شوند که در کنترل ما نیست و شاید آسیب‌زا باشد. این‌ها می‌تواند دیپلماسی عمومی در فضای سایبری ایجاد کنند.

جلالی با اشاره به بسترهای شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی در فضای سایبری قابلیت‌هایی مانند نظرسازی، هدایت نظر، مدیریت افکار عمومی، جریان‌سازی سیاسی و امنیتی و براندازی دارد و همچنین شامل تهدیداتی می‌شود. در تحلیل مدل‌های استراتژیک آمریکایی به این نتیجه رسیدیم که متن تصویب شده ترامپ برای مقابله با ایران به دنبال ایجاد بازی و دوقطبی کردن افکار عمومی و تهییج ملت است.

وی با تأکید بر نقش مردم در حوزه ارتباط با فضای سایبری گفت: یک دیپلماسی عمومی بر فضای شبکه‌های اجتماعی حاکم است مثلاً وقتی ترامپ نطق می‌کند مردم نظر می‌دهند و می‌تواند ظرفیت سیاسی و راهبردی برای کشور داشته باشد.

جلالی ادامه داد: ترامپ می‌گوید ما در پاسخ به رفتار سایبری ایران هم پاسخ سایبری و هم غیرسایبری می‌دهیم اما اوباما فقط از گزینه نظامی صحبت می‌کرد. ترامپ برای پاسخ به ما چند گزینه را دنبال می‌کند، یکی رویکرد دفاعی از درون خود و دیگری رویکرد تحریم سایبری ایران با استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی در اختیار امریکا.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: دفاع سایبری شامل سه لایه محلی، دستگاهی و ملی می‌شود. فرض کنید لایه محلی می‌شود حمله به مجتمع غنی‌سازی نطنز، لایه دستگاهی سازمان انرژی هسته‌ای است و لایه ملی اینکه در سطح ملی باید برابر این تهاجم ایستاد و دفاع کرد.

بیشترین انتظار برای دفاع سایبری به وزارت ارتباطات و زیرساخت‌ها و شبکه ملی اطلاعات برمی‌گردد

جلالی ادامه داد: در سطح ملی بیشترین انتظار برای دفاع به وزارت ارتباطات و زیرساخت‌ها و شبکه ملی اطلاعات برمی‌گردد. شبکه ملی اطلاعات در عین اینکه باید سرعت و خدمات را به خوبی ارائه دهد باید قابلیت کنترل و دفاع هم داشته باشد. در فضای سایبری محدوده دفاع باید مشخص باشد یعنی اینکه قلمرو سرزمینی ما در فضای سایبری کجاست؟

وی ادامه داد: در قلمرو سرزمینی باید لایه‌بندی و سهمیه‌بندی امنیتی ایجاد کنیم تا اگر خواستیم دفاع سایبری انجام دهیم بدانیم کجا باید زیرساخت‌هایی حیاتی مانند برق، هسته ای و سایر موارد استقرار یابد که طبیعتاً باید روی شبکه ملی اطلاعات بنا شوند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد دفاع از قلمرو سرزمینی سایبری تشریح کرد: دو نوع دفاع از سرمایه‌ها و فضای سایبری داریم. سرمایه‌های ملی - سایبری مثل پول دیجیتال و لایه دفاع و فضای سایبری مثل زیرساخت‌های سایبری، سیستم عامل، موتور جستجو و دیتا سنترها (DATA CENTER) است که این فضای ملی سایبری باید امن شود. ما باید قابلیت مقابله با تحریم‌های سایبری را در شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم. در واقع آمریکایی‌ها در هر حوزه‌ای که به آن وابسته باشیم، تحریم‌ها را بیشتر می‌کنند در نتیجه انتظار ما از شبکه ملی اطلاعات این است که اگر تحریم شدیم ارتباط دستگاه‌های داخل کشور قطع نشود.

وی ادامه داد: ما باید امکان حفاظت از بیگ دیتاهای (big data) تولید شده در کشور را داشته باشیم و روز به روز ظرفیت‌های حفاظت از اطلاعات بیشتر شود. در واقع در افق سایبری هر کشوری که دارایی‌های فیزیکی آن‌ها به دارایی‌های سایبری تبدیل می‌شود، تهدیدات سایبری هم بیشتر شامل حالش می‌شود پس باید بتواند دفاع سایبری کند.

جلالی در پایان گفت: امیدواریم با داشتن یک وزیر جوان و با انرژی و روحیه بسیجی بسیار بالا دارای دانش و بینش امنیتی و تهدیدشناس بتوانیم هم سرویس و خدمات خوب در فضای سایبری ارائه دهیم و هم یک فضای امن و پایدار و قلعه مستحکم سایبری برای کشور فراهم کنیم.

به گزارش ایسنا، در این مراسم تفاهم‌نامه‌هایی با عنوان «تدوین پیوست پدافندی شبکه ملی اطلاعات، طراحی و تولید سامانه ملی کلان داده» و «جذب نخبگان سرباز و کسر خدمت آن‌ها در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات»، میان کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امضا شد.

در ادامه این مراسم نیز از تمبر یادبود نکوداشت هفته پدافند غیرعامل رونمایی شد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۶۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل بهروزی فر درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

کد خبر 6096695

دیگر خبرها

  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • کاردار ایران خطاب به وزیر دفاع انگلیس: کاملا نادان هستید
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس